Μείωση ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης στη Βρετανία μετά την περικοπή χρηματοδότησης της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Μείωση ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης στη Βρετανία μετά την περικοπή χρηματοδότησης της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα για την εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην εκπαίδευση, είναι η πρόληψη της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Οι δε αντιρρήσεις, ότι τέτοια προγράμματα πονηρεύουν τα παιδιά περισσότερο, αντιμετωπίζονται πάντα ως ανεδαφικές απόψεις συντηρητικών ατόμων.

Όμως έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, μετά από συγκυρία που επέβαλε τη διακοπή της χρηματοδότησης των σχετικών προγραμμάτων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, έδειξε ότι τα ποσοστά ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και αμβλώσεων όχι μόνο δεν αυξήθηκαν μετά τις περικοπές, αλλά αντιθέτως μειώθηκαν! Μία δε από τις εξηγήσεις που δόθηκαν είναι ότι ο έλεγχος της αντισύλληψης, που επιδιώκεται μέσα από αυτά τα προγράμματα, «μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο στους εφήβους που παρακινούνται από την ευκολότερη πρόσβαση στον έλεγχο των γεννήσεων, είτε για να αρχίσουν να κάνουν σεξ ή για να κάνουν σεξ συχνότερα».

http://www.offtherecord.net.gr/2017/06/07/%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%85%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%83%ce%bf%cf%83%cf%84%cf%8c-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%cf%85%ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%86%ce%ae%ce%b2%cf%89%ce%bd/

https://www.lifesitenews.com/news/teen-pregnancy-rate-falls-42.6-percent-after-uk-cuts-sex-ed-birth-control-f

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s